Assemblea pels Drets Socials de Gràcia

defensem els drets socials a Gràcia

3 Prou privatitzacions de serveis municipals. Treball digne

Llocs de treball dignes. Repartir el treball. Prou privatitzacions i externalitzacions de serveis públics municipals.

  • Eliminació de contractes per ETT, eliminació de diferents escales salarials i condicions laborals, eliminació de discriminació entre homes i dones en el sector públic.
  • Reducció de la jornada laboral i eliminació d’hores extres per a crear llocs de treball.
  • Plantilla basada majoritàriament en contractació directa per l’ajuntament per a les tasques i serveis municipals fixos.
  • Criteris de contractació fixos segons les necessitats del servei i no segons concursos basats en criteris de rendibilitat empresarial.
  • Requisits per a empreses contractades  per a treballs i serveis no habituals impulsats o participats per l’Ajuntament, amb plantilla basada majoritàriament (almenys un 85%) en treballadors fixos,  apartar empreses basades en contractació de treballadors per ETT o autònoms, evitar subcontractació,  i contractes amb diferents escales salarials. Prioritzar en les contractacions empreses cooperatives i  que garanteixin polítiques de condicions de  treball dignes i reducció de jornada laboral.

L’ajuntament no ha de ser un agent o focus de propagació de la precarietat, sinó contribuir a frenar-la.

  • L’administració no ha de fomentar la privatització de serveis de l’ajuntament. Suposa regalar serveis públics a mans privades per al seu enriquiment, un empitjorament del servei, de les condicions laborals. La pràctica habitual de la subcontractació per part d’empreses els permet eludir responsabilitats en casos d’accidents o greus deficiències del servei, amb pèrdues que han d’acabar assumint els fons públics mentre els propietaris i accionistes es reparteixen beneficis. Prou saqueig dels serveis públics per mans privades.
  • Aturada immediata de privatitzacions, obertes o encobertes en forma de segregacions i  consorcis amb entitats privades, i recuperació de serveis i equipaments privatitzats o en procés de privatització:  Serveis de neteja, Institut Municipal d’Atenció Sanitària, Agència Municipal de Salut Pública, Institut Municipal Parcs i Jardins, Institut Municipal d’Informàtica, hospitals de titularitat municipal, centres cívics, Bicing, Serveis Funeraris, Centres d’Informació i Recursos de les Dones, equipaments de l’Institut Municipal de Cultura, mitjans que exploten les freqüències locals, OAC (oficines d’atenció al ciutadà), etc.


Vaga General

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES

BARCELONA: Dissabte 14 de maig. A les 11h a la Plaça Urquinaona

On ens pots trobar?

Cada dilluns a partir de les 19h al c. Tordera 34.

Entreu la vostra adreça de correu per a rebre les novetats

Uneix altres 10 subscriptors
A %d bloguers els agrada això: