Assemblea pels Drets Socials de Gràcia

defensem els drets socials a Gràcia

Decàleg pels drets socials

Decàleg pels drets socials

1· Derogació de la reforma laboral i aturar la reforma de les pensions

2· Moratòria per a lloguers i hipoteques que no puguin pagar per raons econòmiques, persecució real i efectiva del mobing i forta penalització dels pisos buits per tal de promoure el lloguer a preus assequibles.

3· Defensar la sanitat pública, universal i gratuïta i, per tant, aturar el copagament. Aturar el sistema mixt el ja que suposa una progressiva degradació de la xarxa pública i afavorir la progressiva substitució pel negoci privat, regalant gran quantitat de recursos públics a uns empresaris que s’enriqueixen amb la salut de la gent.

4· Places d’escola bressol públiques i gratuïtes per a tothom. Cal reduir les subvencions i ajuts als centres privats i concertats i estendre el sistema públic per evitar l’exclusió social

5· Eliminació de tota contractació externalitzada de serveis estructurals per tal de garantir unes millors condicions de treball i un millor servei.

6· Paralització i recuperació dels serveis privatitzats, s’ha demostrat que en ser privatitzats han donat pitjors resultats, tant per l’empitjorament del servei com per l’encariment per la població. En el cas municipal apostem per la municipalització dels serveis bàsics com: l’aigua, els transports, centres cívics….. Volem un casal de joves gestionats pels i les joves de Gràcia..

7· Gratuïtat del transport públic per a persones jubilades, estudiants, aturades o persones amb ingressos per sota del llindar de la pobresa. Alhora, limitar el preu del bitllet i aturar els increments superiors a  l’IPC

8· Fiscalitat fortament progressiva, dirigida a la distribució de la riquesa -acumulada mitjançant l’explotació i l’especulació- i  aturada de les exempcions i beneficis fiscals a les grans fortunes.

9· Recuperació de l’espai públic, el carrer per totes i tots. No a les reixes de la plaça de les dones del 36.

10· Cobertura wifi gratuïta per a tots els veïns de la ciutat, com s’ha fet en els municipis més avançats als EUA i Europa, facilitant la inclusió digital de la població, afavorint la modernització, simplificant i racionalitzant les infraestructures de comunicacions .

 

Assemblea pels drets socials de Gràcia

One Response

  1. […] Durant la jornada aprofitarem també per a donar a onèixer el Decàleg pels drets socials que ha fet l’Assemblea. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Vaga General

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES

BARCELONA: Dissabte 14 de maig. A les 11h a la Plaça Urquinaona

On ens pots trobar?

Cada dilluns a partir de les 19h al c. Tordera 34.

Entreu la vostra adreça de correu per a rebre les novetats

Uneix altres 10 subscriptors
A %d bloguers els agrada això: