Assemblea pels Drets Socials de Gràcia

defensem els drets socials a Gràcia

5 Els serveis bàsics, a l’abast de tothom

Els serveis bàsics, a l’abast de tothom. Aigua, calefacció, llum, telèfon i accés a la xarxa, són un dret, no són cap un luxe.

  • Municipalització dels serveis bàsics de l’aigua. No renovació dels contractes d’explotació i subministrament.
  • L’ajuntament també té la possibilitat d’incidir en les autoritzacions i llicències dels serveis essencials com l’energia (llum i gas) i les comunicacions.  Recuperar aquests serveis és necessari, mentrestant l’administració local pot posar condicions mitjançant les normatives municipals i llicències.
  • Cal aturar el continu encariment d’aquests serveis pera les famílies treballadores, penalitzar el malbaratament, no el consum bàsic.
  • Exigir a les companyies descomptes i si cal la gratuïtat del servei  a persones jubilades, aturades o amb ingressos per sota del llindar de la pobresa.
  • Penalitzar malbaratament per part d’establiments privats, hotelers, habitatge de luxe, espectacles, segones i terceres residències, etc.
  • Penalitzar companyies amb pràctiques abusives com contractes enganyosos, publicitat agressiva i cobrament de serveis no sol·licitats que enlloc d’oferir un servei públic  s’enriqueixen especialment a costa dels més desafavorits.
  • Afavorir criteris d’estalvi energètic i d’aigua, i la substitució de fonts d’energia fòssil i nuclear per energies renovables.

Vaga General

MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES

BARCELONA: Dissabte 14 de maig. A les 11h a la Plaça Urquinaona

On ens pots trobar?

Cada dilluns a partir de les 19h al c. Tordera 34.

Entreu la vostra adreça de correu per a rebre les novetats

Uneix altres 10 subscriptors
A %d bloguers els agrada això: